Cestovatelské diskuze CESTOVATELSKÉ DISKUZE
diskuze s cestovateli o státech z celého světa

Autor: , odesláno:
Autor: EVA, odesláno: 30-04-2009 15:18:30 [1]
Ahoj Yardo, chtěli bychom jet do Peru, poslal bys nám nějaké informace? dík eva

ewita@seznam.cz

Autor: Yarda Gruss, odesláno: 30-04-2009 19:33:41, odpověď na [1] [2]
Hola odpovim behem dneska na Tvuj mail. Zdar Yarda
Autor: pavel, odesláno: 11-06-2009 05:09:41 [3]
Ahoj Yardo,koncem mesice jedem do Peru,tak jsem se chtel optat na nejake informace.Autobus z Tacna do Arequipe urcite by jsme prespali u tebe,a potom do Puna,Cuzca a Machu pichu.Tak treba ,jestli nedelate nejake male tury ,na teto ceste.A potom, by jsme chteli preletet do Brazilie.Tak jestli nevis, jak a od kud to tam lita.Predem dekujeme za odpoved .
Autor: Yarda Gruss, odesláno: 11-06-2009 13:29:03, odpověď na [3] [4]
Hola Pavle, z Tacny do Arequipy jezdi busy kazdou hodinu. Spolecnost Flores je dobra i levna listek stoji cca 35 soles / 1 sol cca 5,50 Kc/, cesta trva 5-6 hodin. V okoli Arequipy delam nekolik tours - trekking Colca Canyon, climbing sopka Misti a Chachani, Jursky park a Toro Muerto. Prosim napis datum kdy prijedes. Ubytovani stoji u me $ 9 USD se snidani a ochutnavkou jednoho mistniho jidla / k obedu nebo veceri/ a pisca. Do Brazilie preletis pouze z Limy. Zdar Yarda
Autor: pavel, odesláno: 13-06-2009 09:10:23, odpověď na [4] [5]
Zdar Yardo. Dekuji za poskytnute informace.Nevim jeste kdy presne dorazime ,nebot letime nejdrive do Chile.Dame vedet tak tyden pred prijezdem do Arequipy.Doufam ze to bude stacit a ze pro nas jeste budete mit misto.Meli bychom dorazit kolem 1.7. a urcite by jsme s vami podnikli nejakou tu turu.Napis prosimte, jestli teda bude stacit ozvat se tyden predem.A jestli muzes tak i ceny tur kolem Arequipy,Puna,Cuzca,Machu pichu a nebo jestli to nejde zkombinovat. Dekujem a prejem pekny den. Pavel
Autor: Yarda Gruss, odesláno: 13-06-2009 13:51:55, odpověď na [5] [6]
Hola amigo,

staci tyden do predu, kolik Vas bude od toho se odviji ceny tour. To to lze zkombinovat. Doporucuji Arequipa /toro muerto, jursky park a mesto AQP s raftingem/ - Colca canyon - Puno /Titicaca a Sillustani/ - Cusco / Sacsayhuaman - kone / - Ollantaytambo - Santa Maria /horska jungle/ - Hidro - Macchupicchu. To je pouze navrh mohou tam byt jine kombinace. Mapis koli Vas bude a kolik mate na to dni, pripravim program a ceny. Muj mail je yardagruss@gmail.com

Zdar Yarda

Autor: pavel, odesláno: 01-07-2009 03:19:04, odpověď na [6] [7]
Ahoj Yardo.zkousel jsem dnes volat,ale zrovna jsi byl na ture.Takze:budem 4 a meli bychom dorazit, behem tri dnu.Napis jestli potrebujes presne datum,nebo jestli se staci ozvat dva dny predem.Napis prosim te ceny tur a jestli delate i sopky a kolik stoji.Predem dekuji za odpoved . Pavel
Autor: Mila, odesláno: 22-08-2009 15:28:41, odpověď na [7] [8]
Ahoj cestovatele,

Yarda je zrejme v jadru dobry clovek, ale asi uz chytil manyry mistnich lidi v Peru kteri se snazi turistu natahnout jak muzou. Peru je velice levna zeme a kdyz clovek smlouva pobyt v ni je velice levny. Jen to chce aby se clovek trochu staral a nemel vsechno na talirku. Pro srovnani s nabizenym ubytovanim, my bydleli v Arequipe za 20SOL/ os v dvouluzaku s privatni koupelnou vcetne internetu. Krasne ubytovani na klidnem miste asi 4 bloky od centralni Plazy.

Mila

Autor: Yarda Gruss, odesláno: 22-08-2009 21:13:20, odpověď na [8] [9]
Hola Milo,

nevim jak muzes vedet zda jsem dobry clovek a jestly mam manyry mistnich lidi z Peru. Jsou to ruzne tipy ubytovani od 20 soles /snad tam nekdy meni lozni pradlo :-) / jak pises tak i za 300 soles a ja mam zrovna za 27 soles /9USD/ v teto cene je ubytovani, snidane /vetsi urcite nez Vam dali v tvem hostelu - jsem si jist/ a jedno mistni jidlo k obedu nebo k veceri a jeste city tour / navsteva mistni trznice atd/ verim , ze ta cena kterou pozaduji je adekvatni. Nikoho nenutim spat u me je tu take konkurence, tak si kazdy muze vybrat. Nevim z ceho tak soudis, kdyz si me nenavstivil, az pojedes priste tak se zastav treba zmenis nazor.

Zdar Yarda

Autor: Kata, odesláno: 01-10-2009 10:27:55 [10]
Ahoj Yardo,

chystáme se do Peru v lednu což je WET season. Dá se v tomto období navštívit Cuszo, Macchu Picchu, Titicata, Arequipa, Nasca atd. anebo je to kvůli počasí nemožné a nedoporučil by jsi nám to?

Díky za odpověď

Kata

Autor: Yarda, odesláno: 01-10-2009 13:35:46 [11]
Hola Katko, odpovedel jsem Ti na Mail. Zdar Yarda
Autor: Kata, odesláno: 02-10-2009 07:49:06, odpověď na [11] [12]
Ahoj Yardo,

díky moc, ale nic jsem na mail nedostala, pouze tuto zprávu, můžeš to poslat ještě jendou? email je: mahelka.k@mail.cz

díky moc

Katerina

Autor: Kata, odesláno: 02-10-2009 10:58:52 [13]
Pardon, ted koukám, že jsem uvedla špatný email, je to mahelka.k@email.cz

Dekuji moc za odpoved

Katka

Autor: Yarda, odesláno: 02-10-2009 13:59:06 [14]
hola amiga,

vse je mozne, pokud Ti nevadi, ze muze i nemusi trochu prset.

Vetsinou kolem pate odpoledne zacne prset a trva to tak pul az hodinu, ale jsou take roky kdy vubec nezaprsi. V jungli je to pravidlo, tady prsi skoro kazdy den rano a odpoledne cca 2 hodiny.

Rafting v lednu je mozny, ale brezen je vice vody.

Zacatkem roku jsou dobre treky, dobre se chodi, neprasi se.

Davejte si velky pozor mezi Limou a Nascou, dost se tu prepadava a okrada, mejte penize rozlozene na vice mistech, ale u sebe, pas take.

Udelejte si kopii pasu a pouze ukazujte ji. Budou ji chtit videt pri koupi listku na bus atd..

Volani odtud do Evropy stoji 0,60 solu za minutu a muzes volat z kazdeho rohu.

1 $ USD dollar jsou cca 3 soly

1 Euro jsou cca 4 soly.

Az budes vedet datum kdy prijedes tak Ti dam - pokud budes mit zajem kontakty na me zname po Peru co maji hostely.

Kdyz prijedete ke me do Arequipy tak muzeme probrat dalsi Vas program.

Odkud jste a kolik Vas asi bude.

Pokud Te jeste neco zajima a nenapsal jsem to tak se muzes zeptat.

Zdar Yarda

Autor: Kata, odesláno: 02-10-2009 14:58:15, odpověď na [14] [15]
Ahoj Yardo,

muzu ti ted zavolat? je tvoje cislo co jsme nasla na netu: 05154221746 správné?

diky Katka

Autor: Yarda, odesláno: 21-10-2009 13:08:48, odpověď na [15] [16]
hola Katko, nekolikrat jsem Ti posilal mail /odpoved/ a pises , ze zatim nedosel. Prosim posli jiny mail. Dik Yarda
Autor: Kata, odesláno: 21-10-2009 17:08:04 [17]
ahoj Yardo,

nedostala jsem bohužel žádný... zkus mi to prosím poslat na mahelova@ham.cz

snad to tentokrát dojde

Katka

Autor: Petr, odesláno: 01-12-2009 09:32:53 [18]
Ahoj Yardo, chystám se do Peru navštívit města Pucallpa, Tarapoto a Iquitos, kde se vyskytují curanderos. Zajímalo by mě, jestli se vyplatí mít u sebe v této oblasti spíše soly, nebo dolary? Díky za odpověď
Autor: Yarda Gruss, odesláno: 04-12-2009 16:41:47 [19]
Hola amigo, ohledne penez je to jedno berou jak dollary, soly tak zacinaji brat i eura.

Jed pouze na doporuceni nebo k nekomu koho znas !!!, protoze se Ti tam bude kazdy predstavovat jako saman nebo neco podobneho. Iquitos je dost proflaknute turisticky, kolem Tarapota je dost prepadu, jsou tam zakladny Svetle stezky, ale nemusis na ne narazit. Na to co pozadujes je dobra Pucallpa nebo Puerto Maldonado.

Pokud budes chtit nejake jine info napis na mail nebo skype jarda.gruss

Zdar Yarda

Autor: Ondra, odesláno: 11-12-2009 17:28:07 [20]
Zdar Yardo,

chtěl bych koupit letenku od 7. ledna do 9. února. O wet season se tu už mluví, chci se jen ujistit, že se Peru dá opravdu bez problémů odjet. Nejde o pohodlí, rád fotim a tak.. Obecné info je, že od ledna je sice época de lluvias, ale že to taky záleží na oblastech. Navíc říkáš, že ráno prší, ale ne jak dlouho. Naposled mi např. v Keni říkali, abych nejezdil, že to nemá smysl. Můžeš to prosím trochu víc specifikovat? Samozřejmě se u tebe zastavim.-) Díky moc a měj se. Ondra

Autor: Ondra, odesláno: 11-12-2009 17:35:18 [21]
Mail je yamajka@post.cz. Díky moc. Ondra
Autor: Yarda Gruss, odesláno: 13-12-2009 15:38:56, odpověď na [21] [22]
Hola Ondro, omlouvam se ze odpovidam az ted mam zde ceskou expedici , a tak jsem porad na cestach. Peru je v pohode, ale musis vedet kam jdes, jsou tu take nebezpecne oblasti jako i v jinych zemich. Deste jsou nepravidelne muze prset rano do 10 nebo do osmi jak kdy, ale vetsinou zacina prset odpoledne kolem pate /Macchupicchu, Puerto Maldonado/. Rad bych Ti presne odpovedel, ale Tezko se na toto odpovida kdyz nevim do jakych oblasti jedes. Zitra zase odjizdim a budu casteji na netu az 11 ledna, ale do te doby se pokusim na maily kouknout. Zdar Yarda PS budu se tesit na Tvou navstevu, cislo do hostelu 054 221746
Autor: Ondra, odesláno: 13-12-2009 21:13:03 [23]
Hola, díky moc za info. Itinerář ještě nemám, ale zajímají mě Amazonas a indiánské kmeny a pak horské oblasti. To asi víc než pláže a Lima. Šlo mi o to, jestli v těchto oblastech je vůbec reálné normálně cestovat, nebo cedí denodenně od pěti dál a půl dopoledne, díky tomu není nic vidět atp. Na anglických webech všichni říkají, že to je celkem v pohodě, naopak pralesy jsou zelenější a že neprší každý den atp. Na španělských jsem nenašel nic. Co se týče bezpečnosti, nebudu podceňovat, ale horší než Venezuela to myslím nebude. Pokud ještě stihneš odpověď ohledně lluvias, budu moc rád. Díky moc a určitě se zastavim. Ondra
Autor: Ondra, odesláno: 23-12-2009 09:59:17 [24]
Hola Yarda,

prosímtě, děláte i Inka trail? Je to opravdu na čtyři dny? A děláte i rezervace? Díky.

Autor: katka, odesláno: 01-01-2010 14:21:39, odpověď na [22] [25]
Ahoj Yardo,

takže zitra vyrážíme směr Lima, jak jsem již psala asi 5. nebo 6. dorazíme do Arequipy. Kde by jsme chtěly zůstat asi 4dny a podniknout s tebou nějak´ý trek.Ozvu se z Limy nebo Nasca jak budu vědět kdy přesně dorazíme. Jinak mě můžes kontaktovat na email:

mahelka.k@email.cz

Díky a těším se

Katka

Autor: Yarda Gruss, odesláno: 01-01-2010 14:42:13, odpověď na [24] [26]
Hola Ondro, Inca Trail je na 3, 4 - 5 dni prumerna cena je 450 USD take ho prodavam, ale mam i jine a levnejsi treky. Zdar Yarda
Autor: Yarda Gruss, odesláno: 01-01-2010 14:43:48, odpověď na [25] [27]
Ok Katko, az budes vedet spoj do Arequipy zavolej a kdyz budes chtit tak Te vyzvednu na autobusaku. Klidny let. Zdar Yarda
Autor: Katka, odesláno: 04-01-2010 03:10:49 [28]
Ahoj Jardo,

prijedeme busem Cruz del Sur 5.01.2010 (utery) v 7h rano do Arequipy. Muzes nas prosim vyzvednout?

Diky a tesime se

Katka

Autor: Yarda Gruss, odesláno: 04-01-2010 12:53:21 [29]
ok chica, busy maji nekdy kolem hodiny zpozdeni /i vice/ az dorazis v budove terminalu /dej tam 0,20 solu/ jsou telefony zavolej mi na cislo 221746 a do 10 minut Te vyzvednu. Zdar
Autor: Ondra, odesláno: 19-02-2010 19:39:00 [30]
Zdar Yardo,

ještě jednou díky za všechno a všem Yardu doporučuju!!!! Málokdy se vidí něco takovýho.. Měj se. Ondra

Autor: Jarda, odesláno: 22-03-2010 11:05:01 [31]
Ahoj Jardo,

jak to vypadá s vlakem na Machu Picchu? Bude v dohledné době jezdit? Odjíždíme do Peru pozítří a na MP bychom rádi ve druhé polovině dubna. Jarda

Autor: Pavla, odesláno: 15-04-2010 17:57:27 [32]
Ahoj Jardo,

v květnu a červnu se chystáme na 4 týdny do Peru.Klasicky bychom rádi navštívili Paracas, Nasca, Areguipa a okolí - kaňon Colca, Cuzco a okolí - Machu Picchu,Titicaca.Inca trail na Machu Picchu je pro 4 lidi z jedné rodiny dost drahá záležitost, tak chceme jít nějakou levnější variantu. Slyšeli jsme ale, že okolí Cuzca postihly jak lednové záplavy tak i nedávné silné deště a sesuvy půdy a tak nevíme, jestli je to reálné a jestli je nutná dopředu nějaká rezervace nebo se dá jít samostatně. Mohl bys mi prosím podat nějaké aktuální informace? A případně dát nějaké tipy na další treky v této oblasti abychom si mohli trochu naplánovat cestu?

Dík moc a na viděnou v Areguipě.

Pavla

Autor: David, odesláno: 10-06-2010 21:31:18 [33]
Ahoj Jardo, pojedeme do Peru v době Vánoc, asi na měsíc. Doslechli jsme se, že tam v tyto dny nejezdí místní doprava? je to pravda? A co se týče programu, který pro turisty připravuješ, v jakých tak cenových relacích se pohybují? předem díky za odpověď. David
Autor: hola Davide, odesláno: 11-06-2010 01:29:37, odpověď na [33] [34]
hola amigo, mistni doprava jezdi je drazssi a hlavne pokud si nekoupis dopredu listky tak je nemusis sehnat, protoze mistni cestuji a navstevuji rodiny. Programi pripravuji podle prani klientu , a tak kazdy je original . Nejake navrhy s cenou mam na www.peru.txt.cz , ale jak pisi udelam Ti program na prani.

Zdar Yarda

PS ted mam expedici a odpoved muze byt opozdena

Autor: Andrea, odesláno: 17-08-2010 10:56:33 [35]
Ahoj Jardo 24.8. přijedu s kamarádem do Arequipy, ráda bych se s Tebou mluvila, je to možné?
Autor: Yarda, odesláno: 17-08-2010 13:48:47, odpověď na [35] [36]
Hola Andreo, chces se mnou mluvit nebo take chces rezervaci na tento den pokoje. Dik Yarda
Autor: Iva, odesláno: 24-08-2010 20:46:52 [37]
AHOJKY, 29.9.10 odlétáme na měsíc do Peru. Plánujeme klasiku a váháme, zda z Limy busem do Nascy nebo rovnou letecky do Arequipy a Nascu dát až z Cusca /co je lepší varianta nebo je to jedno?/ Arequipu minout nechceme, tak bychom se podle programu chtěly u Tebe ubytovat- budeme 3kamarádky a necháme si rády poradit. V příspěvcích jsem si našla i Tvé stránky, tak to nastuduji. Mohly bychom se ozvat z letiště? Máš někoho známého přes ubytování v Limě? Máme Lonely Planet, tak jsme vybraly něco v Miraflores,zatím nemáme rezervaci. Děkuji za Tvoji odpověď.
Autor: Yarda Gruss, odesláno: 24-08-2010 21:39:50, odpověď na [37] [38]
Hola amiga,

urcite se ozvi muj telefon do hostelu je +5151221746 a na mobil +5154958282241 , pokud se budes vracet do Limy z Cusca busem je lepsi se zastavit v Nasca, protoze cesta primo trva cca 18 - 20 hodin a to je dost , tak Ti doporucuji mezipristani v Nasca.

Napis mi Tvuj mail a poslu dalsi info.

Zdar Yarda

Autor: Yarda Gruss, odesláno: 25-08-2010 21:17:06, odpověď na [37] [39]
Hola amiga,

porad se mi to vraci nemohu Ti napsat mail na sunex tak Ti to dam sem:

tady u me spousta moznosti napr. Rafting, Kone, vybehnuti na sopku, down hill sjezd na kole z ledovce, trek v Colca Canyonu, navsteva Toro Muerta-petroglify....dale take delam trek v jungli nebo zoologicka pozorovani, take ucast na samanskem ritualu...

Napis co bys ode me zhruba chtela a ja Ti pripravim navrh programu. Pokud nejsi rozhodnuta muzeme to zmaknou tady.

Zdar Yarda

Autor: Dave, odesláno: 20-10-2010 22:35:41 [40]
Ahoj,

chystame se s partou v lednu do Peru - precetli jsme si, ze je tam ale obdobi destu. Je to opravdu takovy rozdil jako v jinych mesicich? Da se tam normale cestovat,nebo bys nam doporucil jet jiny mesic?

DIky za odpoved, snad se tam uvidime!

David

Autor: Yarda Gruss, odesláno: 21-10-2010 00:24:39, odpověď na [40] [41]
Hola Davide,

je to ruzne a hlavne je tu ted el niño a pocasi je i ted nenormalni. V lednu take mam expedice a obcasne zaprseni nevadi, je vse vice zelene a moc se neprasi. V jungli zacne prset teply dest , behem 10 sekund jsi mokry a za 5 minut uschnes. V horach vetsinou prsi kolem 5 pm tak hodinu a pak pres noc. U Pacifiku neprsi vubec a je teple more. Pokud Vam nevadi obcasne zaprseni tak leden doporucuji, je to dobry mesic na cestovani po Peru. Chces-li pomoct s programem nebo jinou radu klidne napis. Muzes mrknout na muj web www.peru.txt.cz.

Zdar Yarda

Autor: Jana, odesláno: 18-03-2011 13:59:00 [42]
Hola,

chtěla bych poděkovat za veškerou pomoc v Peru. Všem ostatním cestovatelům Yardu jen DOPORUČUJI - super ubytování, bezpěčná strava :-), možnosti výletů (Toro Muerto bylo fakt úžasný), vstřícnost a pomoc při organizaci cesty (tipy na ubytko apod.)....takže fakt díky a jestliže se mi poštěstí Peru ještě někdy navštívit, určitě se zastavím v Arequipě :-))

Autor: Lilavati, odesláno: 03-10-2011 20:31:08 [43]
Ahoj Yardo, dnes večer asi po devate přiletíme do Arequipa. Zastavili by jsme se u tebe jestli bys měl volný pokoj pro dvě osoby. Tak

Zatím nashle Lilavati

Autor: rudolf, odesláno: 16-10-2011 14:48:24 [44]
ahoj jardo,

mel bych dotaz ohledne samanu.muzes poradit?diky moc

Autor: Yarda Gruss, odesláno: 16-10-2011 16:03:59, odpověď na [44] [45]
Hola amigo Rudo,

rad Ti poradim ohledne samanu. Napis co potrebujes vedet konkretne. Zdar Yarda

PS jsem doma do uterka potom jedu na expedici, vracim se koncem listopadu tak ze na netu budu jen nahodne.

Autor: rudolf, odesláno: 17-10-2011 11:32:23 [46]
ahoj,jsem rad,ze jsme se spojili.dekuji moc.potrebuji vedet presne toto:docetl jsem se,ze jsou ruzni samani.me osobne by zajimal ten,ktery dokaze ve me aktivovat nejake mimoradne schopnosti.ale rad,kdyz tam budu se podivam samozrejme vsude.tak prosim te,kam presne bych mel jet.a druha vec,jestli nevis kolik si ten saman vezme penez pri zhruba dvoumesicnim pobytu u nej v kempu.jeste jednou diky moc.
Cestomaniak - server pro cestovatele - (c) Jindra a Jan Šaršon :: o serveru :: o autorech :: inzerce :: napište nám :: ISSN 1214-2743 ::  RSS