ewita@seznam.cz
staci tyden do predu, kolik Vas bude od toho se odviji ceny tour. To to lze zkombinovat. Doporucuji Arequipa /toro muerto, jursky park a mesto AQP s raftingem/ - Colca canyon - Puno /Titicaca a Sillustani/ - Cusco / Sacsayhuaman - kone / - Ollantaytambo - Santa Maria /horska jungle/ - Hidro - Macchupicchu. To je pouze navrh mohou tam byt jine kombinace. Mapis koli Vas bude a kolik mate na to dni, pripravim program a ceny. Muj mail je yardagruss@gmail.com
Zdar Yarda
Yarda je zrejme v jadru dobry clovek, ale asi uz chytil manyry mistnich lidi v Peru kteri se snazi turistu natahnout jak muzou. Peru je velice levna zeme a kdyz clovek smlouva pobyt v ni je velice levny. Jen to chce aby se clovek trochu staral a nemel vsechno na talirku. Pro srovnani s nabizenym ubytovanim, my bydleli v Arequipe za 20SOL/ os v dvouluzaku s privatni koupelnou vcetne internetu. Krasne ubytovani na klidnem miste asi 4 bloky od centralni Plazy.
Mila
nevim jak muzes vedet zda jsem dobry clovek a jestly mam manyry mistnich lidi z Peru. Jsou to ruzne tipy ubytovani od 20 soles /snad tam nekdy meni lozni pradlo :-) / jak pises tak i za 300 soles a ja mam zrovna za 27 soles /9USD/ v teto cene je ubytovani, snidane /vetsi urcite nez Vam dali v tvem hostelu - jsem si jist/ a jedno mistni jidlo k obedu nebo k veceri a jeste city tour / navsteva mistni trznice atd/ verim , ze ta cena kterou pozaduji je adekvatni. Nikoho nenutim spat u me je tu take konkurence, tak si kazdy muze vybrat. Nevim z ceho tak soudis, kdyz si me nenavstivil, az pojedes priste tak se zastav treba zmenis nazor.
chystáme se do Peru v lednu což je WET season. Dá se v tomto období navštívit Cuszo, Macchu Picchu, Titicata, Arequipa, Nasca atd. anebo je to kvůli počasí nemožné a nedoporučil by jsi nám to?
Díky za odpověď
Kata
díky moc, ale nic jsem na mail nedostala, pouze tuto zprávu, můžeš to poslat ještě jendou? email je: mahelka.k@mail.cz
díky moc
Katerina
Dekuji moc za odpoved
Katka
vse je mozne, pokud Ti nevadi, ze muze i nemusi trochu prset.
Vetsinou kolem pate odpoledne zacne prset a trva to tak pul az hodinu, ale jsou take roky kdy vubec nezaprsi. V jungli je to pravidlo, tady prsi skoro kazdy den rano a odpoledne cca 2 hodiny.
Rafting v lednu je mozny, ale brezen je vice vody.
Zacatkem roku jsou dobre treky, dobre se chodi, neprasi se.
Davejte si velky pozor mezi Limou a Nascou, dost se tu prepadava a okrada, mejte penize rozlozene na vice mistech, ale u sebe, pas take.
Udelejte si kopii pasu a pouze ukazujte ji. Budou ji chtit videt pri koupi listku na bus atd..
Volani odtud do Evropy stoji 0,60 solu za minutu a muzes volat z kazdeho rohu.
1 $ USD dollar jsou cca 3 soly
1 Euro jsou cca 4 soly.
Az budes vedet datum kdy prijedes tak Ti dam - pokud budes mit zajem kontakty na me zname po Peru co maji hostely.
Kdyz prijedete ke me do Arequipy tak muzeme probrat dalsi Vas program.
Odkud jste a kolik Vas asi bude.
Pokud Te jeste neco zajima a nenapsal jsem to tak se muzes zeptat.
muzu ti ted zavolat? je tvoje cislo co jsme nasla na netu: 05154221746 správné?
diky Katka
nedostala jsem bohužel žádný... zkus mi to prosím poslat na mahelova@ham.cz
snad to tentokrát dojde
Jed pouze na doporuceni nebo k nekomu koho znas !!!, protoze se Ti tam bude kazdy predstavovat jako saman nebo neco podobneho. Iquitos je dost proflaknute turisticky, kolem Tarapota je dost prepadu, jsou tam zakladny Svetle stezky, ale nemusis na ne narazit. Na to co pozadujes je dobra Pucallpa nebo Puerto Maldonado.
Pokud budes chtit nejake jine info napis na mail nebo skype jarda.gruss
chtěl bych koupit letenku od 7. ledna do 9. února. O wet season se tu už mluví, chci se jen ujistit, že se Peru dá opravdu bez problémů odjet. Nejde o pohodlí, rád fotim a tak.. Obecné info je, že od ledna je sice época de lluvias, ale že to taky záleží na oblastech. Navíc říkáš, že ráno prší, ale ne jak dlouho. Naposled mi např. v Keni říkali, abych nejezdil, že to nemá smysl. Můžeš to prosím trochu víc specifikovat? Samozřejmě se u tebe zastavim.-) Díky moc a měj se. Ondra
prosímtě, děláte i Inka trail? Je to opravdu na čtyři dny? A děláte i rezervace? Díky.
takže zitra vyrážíme směr Lima, jak jsem již psala asi 5. nebo 6. dorazíme do Arequipy. Kde by jsme chtěly zůstat asi 4dny a podniknout s tebou nějak´ý trek.Ozvu se z Limy nebo Nasca jak budu vědět kdy přesně dorazíme. Jinak mě můžes kontaktovat na email:
mahelka.k@email.cz
Díky a těším se
prijedeme busem Cruz del Sur 5.01.2010 (utery) v 7h rano do Arequipy. Muzes nas prosim vyzvednout?
Diky a tesime se
ještě jednou díky za všechno a všem Yardu doporučuju!!!! Málokdy se vidí něco takovýho.. Měj se. Ondra
jak to vypadá s vlakem na Machu Picchu? Bude v dohledné době jezdit? Odjíždíme do Peru pozítří a na MP bychom rádi ve druhé polovině dubna. Jarda
v květnu a červnu se chystáme na 4 týdny do Peru.Klasicky bychom rádi navštívili Paracas, Nasca, Areguipa a okolí - kaňon Colca, Cuzco a okolí - Machu Picchu,Titicaca.Inca trail na Machu Picchu je pro 4 lidi z jedné rodiny dost drahá záležitost, tak chceme jít nějakou levnější variantu. Slyšeli jsme ale, že okolí Cuzca postihly jak lednové záplavy tak i nedávné silné deště a sesuvy půdy a tak nevíme, jestli je to reálné a jestli je nutná dopředu nějaká rezervace nebo se dá jít samostatně. Mohl bys mi prosím podat nějaké aktuální informace? A případně dát nějaké tipy na další treky v této oblasti abychom si mohli trochu naplánovat cestu?
Dík moc a na viděnou v Areguipě.
Pavla
PS ted mam expedici a odpoved muze byt opozdena
urcite se ozvi muj telefon do hostelu je +5151221746 a na mobil +5154958282241 , pokud se budes vracet do Limy z Cusca busem je lepsi se zastavit v Nasca, protoze cesta primo trva cca 18 - 20 hodin a to je dost , tak Ti doporucuji mezipristani v Nasca.
Napis mi Tvuj mail a poslu dalsi info.
porad se mi to vraci nemohu Ti napsat mail na sunex tak Ti to dam sem:
tady u me spousta moznosti napr. Rafting, Kone, vybehnuti na sopku, down hill sjezd na kole z ledovce, trek v Colca Canyonu, navsteva Toro Muerta-petroglify....dale take delam trek v jungli nebo zoologicka pozorovani, take ucast na samanskem ritualu...
Napis co bys ode me zhruba chtela a ja Ti pripravim navrh programu. Pokud nejsi rozhodnuta muzeme to zmaknou tady.
chystame se s partou v lednu do Peru - precetli jsme si, ze je tam ale obdobi destu. Je to opravdu takovy rozdil jako v jinych mesicich? Da se tam normale cestovat,nebo bys nam doporucil jet jiny mesic?
DIky za odpoved, snad se tam uvidime!
David
je to ruzne a hlavne je tu ted el niño a pocasi je i ted nenormalni. V lednu take mam expedice a obcasne zaprseni nevadi, je vse vice zelene a moc se neprasi. V jungli zacne prset teply dest , behem 10 sekund jsi mokry a za 5 minut uschnes. V horach vetsinou prsi kolem 5 pm tak hodinu a pak pres noc. U Pacifiku neprsi vubec a je teple more. Pokud Vam nevadi obcasne zaprseni tak leden doporucuji, je to dobry mesic na cestovani po Peru. Chces-li pomoct s programem nebo jinou radu klidne napis. Muzes mrknout na muj web www.peru.txt.cz.
chtěla bych poděkovat za veškerou pomoc v Peru. Všem ostatním cestovatelům Yardu jen DOPORUČUJI - super ubytování, bezpěčná strava :-), možnosti výletů (Toro Muerto bylo fakt úžasný), vstřícnost a pomoc při organizaci cesty (tipy na ubytko apod.)....takže fakt díky a jestliže se mi poštěstí Peru ještě někdy navštívit, určitě se zastavím v Arequipě :-))
Zatím nashle Lilavati
mel bych dotaz ohledne samanu.muzes poradit?diky moc
rad Ti poradim ohledne samanu. Napis co potrebujes vedet konkretne. Zdar Yarda
PS jsem doma do uterka potom jedu na expedici, vracim se koncem listopadu tak ze na netu budu jen nahodne.