miso
Letos jsem byl skoro 3 měsíce v jižní americe a z toho víc jak měsíc v Peru. Co se týče zkušeností respektive pár praktických rad ohledně ubytování, dopravy a tak tak to můžeš najít na mé stránce http://www.jizniamerika.expedition.sk která sice není ještě oficiálně zveřejněná jelikož se tam provádí ještě drobné úpravy a nemám přepsaný deník ale info tam už nejdeš.
Co se se týče kontaktů na lidi v Peru tak doporučuju kromě výše uvedeného odkazu mrknout na http://www.couchsurfing.com kde najdeš lidi z celé zemegule kteří nabízejí možnost setkání nebo i ubytování.
Takže asi takhle. Je to super země a strávil bych tam mnohem víc jak měsíc kdyby byl čas.
Užij si to!
v létě 2006 bych se ráda podívala do Peru, tak na měsíc. Našel by se někdo, s kým bych mohla jet?
Díky
Pokud jsi jeste nenasla nikoho na cestu do Peru, tak napis.
Luky
Chtel bych se zeptat a zjistit, jak je to s pocasim v Peru v dobe naseho leta (cerven - cervenec - srpen) a jestli je možno trávit i nejaky ten den lenosenim u moře (oceanu) a případně se i slunit a koupat - jestli je to vubec v této části světa možné. (mysleno jako odpočinek po cestování napříč touto zemí)
Mockrát díky za info
Počasí v Peru se nedá určit globálně. Peru má 3 pásma a v každém to funguje jinak. Pobřeží, hory a džungle.
Červenec se uvádí jako ideální měsíc pro hory. Pro džungli je to myslím taky vcelku pozitivní období. Jelikož je Peru jižní polokoule tak v období našeho léta mají zimu a s tím koupáním to nebude moc slavný. Ne že by byla až taková zima ale v tomto období se oblačnost zasekává o hory a na pobřeží je obecně chladněji a ošklivěji než v horách. Jestli se chceš slunit tak jeď do hor nebo džungle. Pokud se chceš koupat tak v horách ta voda není moc teplá (skoro ledová) ale je čistá. V džugli je voda teplá ale zas není moc čistá (hnědá). Jo a krom toho obecně Tichý oceán není moc klidný takže je to spíš pro milovníky vln (surfaře) i když samozřejmě že se dají najít kryté zátoky a podobně.
Takže asi takhle dle mého názoru a zkušenosti.
nase skupinka je jiz utvorena a mame koupene letenky. V pripade dalsiho zajmu bude asi lepsi zalozit novou skupinu, treba se potkame na ceste :-)
Diky vsem priznivcum!
jedeme do Peru od 22.9. do 22.10.2006, zatim jsme 2, kdyby se chtel nekdo pridat, treba i tam na cast cesty, bude vitan....na hory je lepsi vic lidi.
Dik Radim
rada bych se vratila do Jizni Ameriky, ale nevim, jak moc to s tema horama chcete prehanet. Nejvyssi vrchol, co jsem v Andach slezla, byla jen petitisicovka - zadnej horolezec teda nejsem. Planujete i nejakou nizinnou turistiku (dzungle, pampa)? ;-)
Jestli jste z Prahy, mohli bysme zajit na pivo.
Hasta pronto!
Tereza
Zatim cusik busik.
Uz bych malem zepomel.Mohli by jste mi prosim pisnout jake to tam bylo a kde jste vsude byli??? Az priletite,to je jasne :-)
papalala a at vam fouka dobry vitr
napiš prosím zda se s tebou dá pokecat na toto téma.
mám i icq.....231767814
díky Martina z Brna...:o))