Cestovatelské diskuze CESTOVATELSKÉ DISKUZE
diskuze s cestovateli o státech z celého světa

Autor: , odesláno:
Autor: lum, odesláno: 11-10-2005 23:35:10 [1]
čao, tak kontakt na osobu teda nemám, ale pokud sháníš ubytování či radu na cestách, je super věc : http://www.hospitalityclub.org/ , kde se zaregistruješ a pak kontaktuješ lidi z celého světa, kteří nabízejí ubytování... můj nickname je lumier, hodně štěstí
Autor: michal, odesláno: 11-11-2005 14:36:10 [2]
chystam sa na trek do JA - ale nie PERU- resp. len okolie titicaca - ale BOlivia, argentina chiles horskou turistikou.. spravit nejake sesttisicky. a sopky chile nie som horoloyec.. a altiplano v chile je jedine miesto na yemi kde sa to da aj bez dlhych ladovych stien.. skus sa pozriet na veci ako Licancabur, osorno, lanin, lascal, villarica, tronador, huayana potosi atd... mozno ta to zaujeme... mam inzerat v sekcii JA. ozvi sa

miso

Autor: Karel Mezihorák, odesláno: 06-12-2005 12:42:43 [3]
Zdravím

Letos jsem byl skoro 3 měsíce v jižní americe a z toho víc jak měsíc v Peru. Co se týče zkušeností respektive pár praktických rad ohledně ubytování, dopravy a tak tak to můžeš najít na mé stránce http://www.jizniamerika.expedition.sk která sice není ještě oficiálně zveřejněná jelikož se tam provádí ještě drobné úpravy a nemám přepsaný deník ale info tam už nejdeš.

Co se se týče kontaktů na lidi v Peru tak doporučuju kromě výše uvedeného odkazu mrknout na http://www.couchsurfing.com kde najdeš lidi z celé zemegule kteří nabízejí možnost setkání nebo i ubytování.

Takže asi takhle. Je to super země a strávil bych tam mnohem víc jak měsíc kdyby byl čas.

Užij si to!

Autor: Zdeňka Vaňourková, odesláno: 30-12-2005 10:38:55 [4]
Ahoj vespolek,

v létě 2006 bych se ráda podívala do Peru, tak na měsíc. Našel by se někdo, s kým bych mohla jet?

Díky

Autor: Lukáš, odesláno: 06-02-2006 10:11:20, odpověď na [4] [5]
Ahoj Zdenko.

Pokud jsi jeste nenasla nikoho na cestu do Peru, tak napis.

Luky

Autor: Jan Pajer, odesláno: 11-02-2006 23:44:08 [6]
Ahoj! Chceme s kamarádem, do Peru na začátku března, on to ale možná nestihne, tak hledám někoho třetího, kdo by mohl odletět určitě.
Autor: jarda, odesláno: 18-02-2006 22:15:44, odpověď na [6] [7]
Ahoj Honzo.Je už pravděpodobně pozdě,ale mám čas do konce března a klidně bych jel, kdybys bleskově odpověděl.Jarda
Autor: Ondrej, odesláno: 27-02-2006 11:43:51 [8]
Ahoj!

Chtel bych se zeptat a zjistit, jak je to s pocasim v Peru v dobe naseho leta (cerven - cervenec - srpen) a jestli je možno trávit i nejaky ten den lenosenim u moře (oceanu) a případně se i slunit a koupat - jestli je to vubec v této části světa možné. (mysleno jako odpočinek po cestování napříč touto zemí)

Mockrát díky za info

Díky

Autor: Ondrej, odesláno: 27-02-2006 11:44:55, odpověď na [3] [9]
Ahoj!

Chtel bych se zeptat a zjistit, jak je to s pocasim v Peru v dobe naseho leta (cerven - cervenec - srpen) a jestli je možno trávit i nejaky ten den lenosenim u moře (oceanu) a případně se i slunit a koupat - jestli je to vubec v této části světa možné. (mysleno jako odpočinek po cestování napříč touto zemí)

Mockrát díky za info

Díky

Autor: Karel Mezihorák, odesláno: 28-02-2006 09:05:57, odpověď na [8] [10]
Zdar Ondřeji

Počasí v Peru se nedá určit globálně. Peru má 3 pásma a v každém to funguje jinak. Pobřeží, hory a džungle.

Červenec se uvádí jako ideální měsíc pro hory. Pro džungli je to myslím taky vcelku pozitivní období. Jelikož je Peru jižní polokoule tak v období našeho léta mají zimu a s tím koupáním to nebude moc slavný. Ne že by byla až taková zima ale v tomto období se oblačnost zasekává o hory a na pobřeží je obecně chladněji a ošklivěji než v horách. Jestli se chceš slunit tak jeď do hor nebo džungle. Pokud se chceš koupat tak v horách ta voda není moc teplá (skoro ledová) ale je čistá. V džugli je voda teplá ale zas není moc čistá (hnědá). Jo a krom toho obecně Tichý oceán není moc klidný takže je to spíš pro milovníky vln (surfaře) i když samozřejmě že se dají najít kryté zátoky a podobně.

Takže asi takhle dle mého názoru a zkušenosti.

Autor: Martina, odesláno: 15-03-2006 16:35:49 [11]
zdravím, byli jsme koncem roku v Chile a Bolivii, takže přehled o Peru moc nemám. Ale vždycky když cestujeme tam mrknu na www.weather.com, najdeš tam každou zemi a v ní několik měst s aktuálními teplotami. TAky různé přehledy z jiných let. Tak to není na škodu. Tak mrkněte. papa
Autor: beata, odesláno: 21-03-2006 19:42:56 [12]
Ahojte...este stale mate zaujem navstivit JA? rada by som tam sla, chcela by som ju precestovat celu, hlavne tie najzaujimavejsie miesta, niekedy od tohoto leta, a casovo je to pre mna neobmedzene...ak je nejaky zaujemca, tak ma to len potesi...moja adresa:beatamalcekova@yahoo.co.uk
Autor: Zdenka Vanourkova, odesláno: 09-05-2006 13:08:47, odpověď na [4] [13]
Ahoj vespolek,

nase skupinka je jiz utvorena a mame koupene letenky. V pripade dalsiho zajmu bude asi lepsi zalozit novou skupinu, treba se potkame na ceste :-)

Diky vsem priznivcum!

Autor: Radim, odesláno: 04-06-2006 16:06:02 [14]
cau lidi,

jedeme do Peru od 22.9. do 22.10.2006, zatim jsme 2, kdyby se chtel nekdo pridat, treba i tam na cast cesty, bude vitan....na hory je lepsi vic lidi.

Dik Radim

Autor: Tereza, odesláno: 16-08-2006 11:17:46, odpověď na [14] [15]
Zdravim,

rada bych se vratila do Jizni Ameriky, ale nevim, jak moc to s tema horama chcete prehanet. Nejvyssi vrchol, co jsem v Andach slezla, byla jen petitisicovka - zadnej horolezec teda nejsem. Planujete i nejakou nizinnou turistiku (dzungle, pampa)? ;-)

Jestli jste z Prahy, mohli bysme zajit na pivo.

Hasta pronto!

Tereza

Autor: miso, odesláno: 26-08-2006 13:45:07 [16]
dooručujem www.freeside.sk/miso bol som 7 tt. v JA - ARG BOL PER CHIL, prakt. informácie, cestopis.
Autor: Petr a Mirka, odesláno: 22-01-2007 21:29:33 [17]
Ahoj,jedeme do Peru v dubnu a květnu,letenky máme koupené na 13.04.-07.05.2007.zatím jsme dva,kdo by se chtěl přidat,ať se ozve na mail: peru2007@centrum.cz. V plánu je výstup na horu Chachani 6.075 mnm,která je prý "choďák" s průvodcem,nějaký trek a pak peruánská klasika jako Titicaca,Machu Picchu,Cuzco,....Dá se taky domluvit jenom část společné cesty,rozdělení není problém,pokud by se chtěl někdo podívat i jinam nebo se domluvit.Na skok bychom se chtěli podívat taky do Bolívie,prostě variabilita možná.Máme takovou kostru a dál se uvidí podle situace a chuti. Petr a Mirka
Autor: Roman, odesláno: 15-02-2007 23:48:35, odpověď na [25] [18]
To je skoda,ze se tak to minem.Mam s kamaradem podobny plan,ale bohuzel letime skorem o mesic dele.Nas odlet je 20.kvetna a 14.cervence planovany navrat.Treba nekdy priste a v jine zemi.

Zatim cusik busik.

Uz bych malem zepomel.Mohli by jste mi prosim pisnout jake to tam bylo a kde jste vsude byli??? Az priletite,to je jasne :-)

papalala a at vam fouka dobry vitr

Autor: Martina, odesláno: 25-06-2007 12:22:06, odpověď na [17] [19]
Ahoj, chystám se taky do Peru, snad začátkem roku to vyjde. Ráda bych věděla a početla si nějaký aktuální info o Peru a třeba i jiných zemích. Chtěli bychom toho projet víc,ale máme jen měsíc :-((

napiš prosím zda se s tebou dá pokecat na toto téma.

mám i icq.....231767814

díky Martina z Brna...:o))

Autor: Martina, odesláno: 25-06-2007 12:25:37, odpověď na [17] [20]
Ahoj, chystám se taky do Peru, snad začátkem roku to vyjde. Ráda bych věděla a početla si nějaký aktuální info o Peru a třeba i jiných zemích. Chtěli bychom toho projet víc,ale máme jen měsíc :-((

mám i icq.....231767814

Autor: Martina, odesláno: 25-06-2007 12:25:37, odpověď na [17] [21]

mám i icq.....231767814

Autor: Martina, odesláno: 25-06-2007 12:25:37, odpověď na [17] [22]

mám i icq.....231767814

Autor: Martina, odesláno: 25-06-2007 12:25:37, odpověď na [17] [23]

mám i icq.....231767814

Autor: Martina, odesláno: 25-06-2007 12:25:37, odpověď na [17] [24]

mám i icq.....231767814

Autor: Martina, odesláno: 25-06-2007 12:25:37, odpověď na [17] [25]

mám i icq.....231767814

Autor: Martina, odesláno: 25-06-2007 12:25:38, odpověď na [17] [26]

mám i icq.....231767814

Autor: Martina, odesláno: 25-06-2007 12:25:38, odpověď na [17] [27]

mám i icq.....231767814

Autor: Martina, odesláno: 25-06-2007 12:25:38, odpověď na [17] [28]

mám i icq.....231767814

Cestomaniak - server pro cestovatele - (c) Jindra a Jan Šaršon :: o serveru :: o autorech :: inzerce :: napište nám :: ISSN 1214-2743 ::  RSS